
. Salada Fatouche, Almanara
15 folhas alface romana
· 1 pimentão vermelho
· 5 pepinos japonês descascados
· 1 e ½ cebola
· 1 xícara (chá) hortelã
· 15 rabanetes médios
· 5 tomates
· 1 xícara ( chá) salsinha
. 1 lata azeite
· 1 xícara (chá) suco de limão
· 1 colher (chá) sal
· ½ colher (chá) pimenta branca
· 3 dentes de alho
. Sumac
. Pão sírio cortado em cubos (1,5 cm) torrado
Salada:
Lavar todos os ingredientes;
Cortar o pimentão e a cebola em finas fatias, o rabanete em rodelas, a alface em tiras de aproximadamente 1,5 cm, o pepino e o tomate em pequenos cubos ( 2,0 cm);
Picar a salsinha e desfolhar a hortelã;
Misturar tudo.
Molho:
Adicionar todos os ingredientes no liquidificador e bater por aproximadamente 2,0 minutos.
Montagem:
Em uma travessa, adicionar a salada , o molho e o sumac. Misturar tudo.
Por último, adicionar o pão torrado e misturar.
. LEMON CAKE
250g unsalted butter, softened
200g caster sugar
4 eggs
1 tsp vanilla extract
juice of 1 lemon
grated zest of 2 lemons
1/2 tsp salt
1 tsp baking powder
50g ground almonds
280g plain all-purpose flour
- For the glaze:
juice of 1 lemon
150g icing sugar
Preheat the oven to 180º. Butter a 25 cm loaf tin. Beat the butter and caster sugar until the mixture is very light and creamy. add the eggs, one at the time, beating well after each addition and the vanilla extract. Add the lemon juice and zest. Mix together the baking powder, salt and ground almonds and carefully fold into the mixture with the flour. Pour the mixture into the prepared tin and bake it for 35 minutes or until a knife inserted in the centre comes out clean and the top is light golden. Remove from the oven and cool the cake in the tin before taking it out. Make the glaze if you wish. Combine the lemon juice with enough icing sugar to make a thick but pourable mixture. Pour it over the cake and let it drip down the sides.
Um comentário:
Ariii, te indiquei para uma "meme".
Passa lá no Juba e Dea.
bejsss
dea
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